In Nederland hebben consumenten behoorlijk wat te kiezen als het om hun leverancier van energie gaat. De verschillende energiemaatschappijen leveren energie opgewekt uit verschillende bronnen. Steeds meer leveranciers bieden groene stroom aan. Hieronder een overzicht:

UnitedConsumers Energie

UnitedConsumers Energie vindt goede service zeer belangrijk. De consument kan rekenen op hoge kortingen. Er worden geen vaste contracten gehanteerd en consumenten hoeven niet bang te zijn dat extra verborgen kosten in rekening worden gebracht. Naast energie biedt UnitedConsumers ook diverse andere producten.

Westland Energie

Westland Energie is de afgelopen jaren 2 keer uitgeroepen tot de beste energieleverancier voor consumenten. Dat heeft alles te maken met korte lijnen en transparantie: Westland Energie vindt direct contact met klanten belangrijk.

WoonEnergie

WoonEnergie is opgericht door een collectief van woningcorporaties. Door de krachten te bundelen kunnen de corporaties zichzelf en hun huurders verzekeren van gunstige prijzen en voorwaarden voor de inkoop van energie. Er wordt enkel 100% groene stroom aangeboden en de prijzen behoren tot de laagste in de markt.

Atoomstroom

Atoomstroom levert als enige energiemaatschappij energie die voor 100% is opgewekt uit kernenergie. Er zijn geen fossiele brandstoffen nodig zodat Atoomstroom haar afnemers kan garanderen dat er geen CO2 vrijkomt bij de opwekking. De prijsstructuur bij Atoomstroom is transparant: je betaalt de inkoopprijs plus een vaste maandelijkse toeslag.

Anode

Anode is op de zakelijke energiemarkt een grote speler, maar op de consumentenmarkt nog redelijk nieuw. Anode maakt geen reclame. Consumenten weten hun weg naar Anode te vinden door mond-tot-mond reclame van tevreden klanten.

De Nederlandse Energie Maatschappij

De Nederlandse Energie Maatschappij richt zich op de consumentenmarkt met energie opgewekt door waterkracht. Het staat bekent om voordelige tarieven en milieubewustzijn.

Caplare

Caplare Energy Natuurlijk groen richt zich op consumenten en MKB ondernemers die voor groene stroom willen gaan. De gas die Caplare levert is CO2-gecompenseerd.

DGB Energie

DGB Energie richt zich op de agrarische sector, maar ook op regionale consumenten en de zakelijke markt. DGB Energie werkt zonder winstoogmerk en persoonlijk contact, laagdrempeligheid en service staan voorop.

DELTA

DELTA levert meer dan energie alleen. Consumenten en de kleine zakelijke klant kan er bijvoorbeeld ook terecht voor digitale diensten als internet, televisie en telefonie. De focus ligt op de traditionele thuismarkt: provincie Zeeland.

E.ON

E.ON is gericht op duurzaamheid en investeert fors in de ontwikkeling van duurzame energiebronnen. De focus ligt op biomassa, windenergie, zonne-energie en waterkrachtcentrales. E.ON heeft het grootste windmolenpark ter wereld gebouwd, voor de kust van Groot-Brittannië.

Electrabel

Electrabel is de grootste elektriciteitsproducent van Nederland. Electrabel gaat voor scherpe tarieven en transparantie. Sinds deze maand is er een nieuwe service waarmee klanten precies en op elk gewenst moment kunnen zien hoe de kosten van hun energie eruit zien.

Eneco

Eneco vindt het belangrijk altijd oog te hebben voor de toekomst en maakt principieel de keuze voor duurzame energie. Eneco gelooft dat duurzame energie de enige weg is om de continuïteit van energie aan haar klanten te kunnen garanderen. Eneco staat ook voor betaalbaarheid en goede service.

Essent

Essent is in Nederland de grootste producent van groene stroom. Ook bij Essent gaan ze voor scherpe, eerlijke prijzen en een goede service.

Frivius

Frivius is een Friese energiemaatschappij met een typisch Friese aanpak. De service is toegankelijk, persoonlijk en bereikbaar. Frivius probeert tevens scherpe prijzen te hanteren.

Greenchoice

De naam zegt het al: Greenchoice levert 100% groene energie. Greenchoice streeft ernaar altijd goedkoper te zijn dan de regioleverancier.

HVC Energie

HVC Energie is 100% groene energie leverancier uit afval.

MAIN Energie

MAIN Energie richt zich op de zakelijke markt en levert snelle service én 100% groene energie. MAIN Energie kan scherpe prijzen bieden door grootschalige inkoop, inkoopclustering en het op dagelijkse basis monitoren van de markt.

Oxxio

Oxxio zet zich in voor bewustzijn bij haar klanten om zuinig te zijn met energie. Daartoe krijgen klanten concrete bespaaradviezen. Met deze benadering is Oxxio tot vierde energieleverancier van Nederland uitgegroeid. Particulieren en het MKB kan bij Oxxio terecht voor groene energie tegen een betaalbare prijs.

Nuon

Nuon biedt meer dan alleen energie. Nuon draagt ook oplossingen en advies aan voor bijvoorbeeld de verwarming. Nuon investeert fors in nieuwe technieken om zo de levering in de toekomst veilig te kunnen stellen.

RWE Energie

RWE Energie heeft 80 jaar ervaring in Nederland en is één van de grootste energieleveranciers van Europa. Daarmee is RWE een betrouwbare partij. De grootschaligheid neemt niet weg dan de aanpak persoonlijk en servicegericht is.

alle energieaanbieders van nederland