Er komen steeds meer startups in Nederland. Een bedrijf dat startups helpt met het opzetten van het businessmodel is Rockstart. Zij zorgen ervoor dat een startup binnen 180 dagen klaar is voor een vervolginvestering. Nu heeft Rockstart een lichting gepresenteerd van startups die meedoen aan het Smart Energy Accelerator Program. Met dit programma willen ze innovatieve en duurzame startups sneller de markt op helpen. In totaal krijgen negen startups uit zeven verschillende landen de beschikking over mentoren, kantoorruimte, startkapitaal en een bestaand netwerk. In dit artikel worden de 3 Nederlandse duurzame start-ups verder toegelicht:

1. Capacity Energy StorageCES
Het concept van Capacity Energy Storage is om een systeem te ontwikkelen dat duurzaam opgewekte energie opslaat voor later gebruik of voor een eventuele verkoop aan energiebedrijven. Huishoudens wekken duurzame energie op door middel van bijvoorbeeld zonlicht. Door het ontwikkelde systeem is het mogelijk om deze opgewekte elektriciteit centraal op te slaan in batterijen maar ook het omzetten van elektriciteit in (ondergrondse) warmte perspectief.

2. Bleeve
Bleeve is een platform waarmee het mogelijk is om snel en gemakkelijk de beste verbeteringen in te schatten om de woning energiezuiniger te maken. Dit doet Bleeve door middel van een vragenlijst. Bij deze vragenlijst is geen inbreng van expert nodig en komen de suggesties er aan het einde zo uit rollen. Op deze manier is het eenvoudig om geld te besparen op energiekosten.

3. Finch Buildings
De startup Finch Buildings richt zich op de bouw van energiezuinige huizen. Het bedrijf doet dit door middel van het bouwen van stapelbare en verplaatsbare modules van duurzaam hout. In onderstaande video wordt het concept van Finch Buildings verder toegelicht.